Μια γλυκιά συνεργασία πραγματοποίησαν την Δευτέρα 17/12/2018 τα δημητριακά Le Petit Déjeuner μαζί με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο των εορτών. 

Φοιτητές  του τμήματος Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ έφτιαξαν λαχταριστές εορταστικές συνταγές χρησιμοποιώντας πολλά δημητριακά Le Petit Déjeuner. Οι νόστιμες δημιουργίες που προέκυψαν, όπως μπάρες δημητριακών, muffins, cheesecake και και τραγανά μπισκότα βρώμης, δωρίστηκαν στους μικρούς φίλους του Χαμόγελου του Παιδιού, γλυκαίνοντας τις γιορτινές τους μέρες.

Παράλληλα, διοργανώθηκε διαγωνισμός μέσα από τα social media των Le Petit Dejeuner, όπου το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει την αγαπημένη του συνταγή. Οι 5 τυχεροί κέρδισαν μπολ, κούπες και συσκευασίες προϊόντων Le Petit Déjeuner.

 

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις εύγευστες συνταγές που φτιάχτηκαν με τα προϊόντα Le Petit Déjeuner μ με φαντασία, αγάπη και πολλή δημιουργικότητα! Δοκιμάστε τις!

 

  • CHEESECAKE με Granola Σοκολάτα Le Petit Déjeuner

 

ΥΛΙΚΑ

250γρ δημητριακά με σοκολάτα (GRANOLA CHOCOLATE)

150 γρ βούτυρο λιωμένο

1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

 

Για τη γέμιση

400 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

300 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

3 ζελατίνες μεγάλες

2 βανίλιες

80γρ δημητριακά “Le Petit Déjeuner ” για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα δημητριακά “Le Petit Déjeuner”  μέχρι να θρυμματιστούν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα, 26 ή 28 εκ. με αποσπώμενη βάση, και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι για να το στρώσουμε καλά.

Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20-30 λεπτά.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να πέσει η  θερμοκρασία .

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει , βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη στο τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε την βανίλια και τις  μαλακωμένες ζελατίνες στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και προσθέτουμε το γιαούρτι δίνοντας  προσοχή στις θερμοκρασίες.

 Αδειάζουμε στην βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια, βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, γαρνίρουμε με “κανέλες” σοκολάτας, “λάμες” σοκολάτας   και δημητριακά “Le Petit Déjeuner”

 

  • ΜΠΑΡΕΣ με Βρώμη και Granola Σοκολάτα Le Petit Déjeuner

 

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ταχίνι

200 γρ. μέλι

200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert, σε κομμάτια

150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)

150 γρ. δημητριακά

200 γρ. βρόμη

80 γρ. cranberries

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα

Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού

Τέλος, προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκ.

Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.

 

  • ΜΠΙΣΚΟΤΑ με Βρώμη Le Petit Déjeuner

 

ΥΛΙΚΑ

100 γραμμ. αλεύρι μαλακό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

85 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

85 γραμμ. μαύρη ζάχαρη

100 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλο αβγό

1 βανίλια

130 γραμμ. νιφάδες δημητριακών

50 γραμμ. σταφίδες

50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα

Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα

Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε

Τέλος, προσθέτουμε τις νιφάδες δημητριακών, τις σταφίδες και τη σοκολάτα

Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά

Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ

Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄

Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως

 

  • MUFFINS με Βρώμη και Granola Κόκκινα Φρούτα Le Petit Déjeuner

 

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

180 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

125 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

100 γρ. τριμμένα δημητριακά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

μόνο του (φαρίνα)

1 κουτάκι βανίλια

Μερικά ολόκληρα δημητριακά  για στόλισμα

Δίσκο με φορμάκια για muffins

Προαιρετικά: 3 κουταλιές κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα Δημητριακά στο multi

Χτυπάμε σε μίξερ ζάχαρη και βούτυρο μέχρι να γίνουν άσπρη κρέμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά

Μετά, ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και στη συνέχεια βάζουμε στο μείγμα τα τριμμένα δημητριακά

Τέλος, ρίχνουμε τη φαρίνα περνώντας την από σουρωτήρι (για να αφρατέψει)

Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια για muffins

Ρίχνουμε το μείγμα σε έξι φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση (όχι πιο πολύ, γιατί θα φουσκώσει). Αν θελουμε, στο υπόλοιπο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε το κακάο, να ανακατέψουμε και να ρίξουμε το σοκολατένιο μείγμα στα υπόλοιπα φορμάκια. Ακόμη, αν θέλουμε, ρίχνουμε πάνω από το μείγμα, μερικά ολόκληρα δημητριακά

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180oC

Τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχουν πάρει όμορφο χρώμα. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα, βάζουμε μέσα σε ένα muffin τη λεπίδα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα. Αν βγει υγρή, θέλουν κι άλλο ψήσιμο.

 

Καλή σας απόλαυση! 

Neochorouda, 54500,
Thessaloniki | Greece
General Enquiries
info@tsakirisfamily.gr
Call us Today
+30 2310 787 545