Δημητριακά ολικής: Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να τα αγαπήσετε! 

Η καθημερινή κατανάλωση δημητριακών ολικής και γενικότερα φυτικών ινών μας διατηρεί υγιείς και διώχνει τον κίνδυνο για χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες. Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη  που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Πρόκειται για μία ακόμη έρευνα που αποδεικνύει τα πολλαπλά οφέλη των φυτικών ινών στην υγεία μας, καθώς και της συμβολής τους στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε επιθυμητά επίπεδα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, 25 γραμμάρια την ημέρα από την υγιεινή αυτή τροφή, είναι αρκετά για να μειώσουν κατά 15% με 30% τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας από οποιαδήποτε ασθένεια.

Το γεγονός αυτό κατατάσσει τα πλήρη δημητριακά – πλούσια σε φυτικές ίνες- μέσα στις «υπερτροφές» που μπορεί κανείς να ανακαλύψει εύκολα στα ράφια του σούπερ μάρκετ και να τα εντάξει στην καθημερινή του διατροφή μέσω πολλών και γευστικών συνδυασμών.

Πιο αναλυτικά, ο κίνδυνος για δύσκολες ασθένειες, όπως καρκίνος του παχέος εντέρου, εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσος και διαβήτης τύπου 2 μπορεί να μειωθεί κατά 16% ως 24% ενώ έχει αποδειχθεί ότι όσοι προτιμούν φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής, έχουν μικρότερο σωματικό βάρος και εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης.

H μελέτη διεξήχθη από ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Τζιμ Μαν, του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, αφού αξιολογήθηκαν (μετα-ανάλυση) και οι 243 διαθέσιμες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής παγκόσμια σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά.

Στο πλαίσιο λοιπόν όλων των παραπάνω, καλό είναι να καταναλώνουμε μεταξύ άλλων σε καθημερινή βάση, 2-3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε στο πρωϊνό, είτε ως ένα γρήγορο σνακ, είτε ακόμη και σε ένα ελαφρύ βραδινό.

Neochorouda, 54500,
Thessaloniki | Greece
General Enquiries
info@tsakirisfamily.gr
Call us Today
+30 2310 787 545